Senaste blogginläggen

2015-11-04

Alfa Star S.

Då har riksallsvenskan nått sitt slut! På grund av för få intresserade så kunde vi tyvärr inte köpa tillbaka Alfa som andelshäst. Men en annan ägare hos Linda överraskade och köpte tillbaka honom så han blir kvar hemma i Hållsta vilket känns jättebra för oss.Vi vill passa på att tacka för det här...

Läs mer
2015-10-28

Alfa Star S.

Hejsan allihopa!I Måndags var det veterinärbesiktning för Alfa inför auktionen. Tyvärr markerade han lite hälta på höger framben vid böjprovet och är därför stryken ifrån loppet på Solvalla idag.Hältan är ingenting som märks av hemma i träning, utan bara när man böjer ihop leden. tråkigt men...

Läs mer
2015-10-23

M.T.Khila 151023

Nya tag idag för Khila som startar på Romme ikväll där hon står bra inne i ett E3 bonuslopp för ston.Voltstart är dock ett aber men ensamt springspår borde vara lämpligt. Febern som gjorde att vi strök senast var borta snabbt och hon stod bara över loppet den dagen och kunde träna normalt i...

Läs mer
2015-10-19

Alfa Star S.

Allt är bra med Alfa såhär dagen efter start, pigg och glad i hagen. Han ska ut och jogga imorgon en sväng är det tänkt. :)Det finns ett lärlingslopp på Solvalla den 28e som vi tänkte prova att anmäla till och hoppas att han kommer med. Det är 30 andelar sålda till Alfa så kom igen och skicka in...

Läs mer

Senaste stallfilmerna

2015-04-29

Kick Off Stall Gävleborg 2015

Stall Gävleborgs Kick-Off på Bollnästravet 26 april 2015

Till filmsidan
2015-04-10

Häng med bakom Khila i dagens rakbanejobb

Till filmsidan
2015-03-18

Dressyrlektion nr 3 för Alfie!

Idag fick Alfie börja trava lite och han är duktig grabben iallafall i vänstervarv, höger varv får vi ta igenom nästa lektion:)

Till filmsidan
2015-03-14

Provlopp Alfa Star.S 1.20 och var riktigt fin!!!

Till filmsidan
2015-04-29

Kick Off Stall Gävleborg 2015

Stall Gävleborgs Kick-Off på Bollnästravet 26 april 2015

Till filmsidan
2015-04-10

Häng med bakom Khila i dagens rakbanejobb

Till filmsidan
2015-03-18

Dressyrlektion nr 3 för Alfie!

Idag fick Alfie börja trava lite och han är duktig grabben iallafall i vänstervarv, höger varv får vi ta igenom nästa lektion:)

Till filmsidan
2015-03-14

Provlopp Alfa Star.S 1.20 och var riktigt fin!!!

Till filmsidan

Om hästen

Alfa Star S.

M.T.Khila

Om tränaren

Namn: Tomas Pettersson

Ålder: 36

Hemmabana: Bollnäs

Familj: Dotter på 9 år.

Bakgrund inom travet: Jag är från Stockholm och har i princip vuxit upp på Solvallas stallbacke. Pappa har jobbat där på anläggningen och jag var mycket med honom. Jag har alltid gillat djur och tävling och bestämde mig för att bli travtränare när jag var ungefär 13 år.

Roligaste travminne: Det var min första V75-seger med Ivana Frontline 2006 i Östersund. Det var väldigt roligt och historiskt med den första vinsten på rikstoton.

Hur firar du helst en seger: Då vill jag äta något gott och umgås med familjen och vännerna. Jag tror att jag är ganska duktig på att njuta av framgångarna.

Vilket yrke hade du haft om du inte var travtränare: Då hade jag nog varit journalist. Jag har alltid gillat att skriva och tycker att det verkar vara ett spännande yrke.

Vad gör du en ledig dag från hästarna: Jag har inte så höga krav när jag är ledig, men att laga någon god mat och vara med mina närmaste är det jag gillar bäst. Och att vara ute och få frisk luft.

Den stora travdrömmen: Jag vill få fram en riktig unghäststjärna som kan vara med i de stora loppen som Kriteriet och Derbyt. Det skulle kännas riktigt stort om det lyckades.

Varför ska man äga Rikshäst i ditt stall: Vi kommer att få det roligt och jag håller till på en stor gård där det finns gott om plats för alla ägare. Sedan kommer det bli en härlig stämning runt hästen.
 

 

Om tränaren

Namn: Linda S Hedström

Ålder: 34

Hemmabana: Hagmyren

Familj: Sambo, en son och ett bonusbarn.

Bakgrund inom travet: Min mamma hade travhästar när jag var liten och även mormor och morfar. Så jag gick på travgymnasiet i Hudiksvall. Efter det har jag jobbat med trav och hästar runt hela världen innan jag blev egen tränare.

Roligaste travminne: Det måste nog vara när jag vann Monté-SM på Åby med Hot Tub. Att få chansen att rida en så fin häst och dessutom vinna loppet var väldigt roligt.

Hur firar du helst en seger: Då firar jag helst med en middag och champagne hemma.

Vilket yrke hade du haft om du inte var travtränare: Svår fråga, men jag har kommit till insikt om att jag måste ha ett jobb där jag får vara ute och röra på mig. Det är väldigt viktigt.

Vad gör du en ledig dag från hästarna: Då hittar jag på något kul med barnen, kanske åker och badar och äter något gott.

Den stora travdrömmen: Jag drömmer om mycket. Att ta fram en riktig klasshäst till exempel. Men även få fram hästar som kan tävla på V75 till dem är 12 år. Det tycker jag är imponerande.

Varför ska man äga Rikshäst i ditt stall: För att jag ska försöka ge ägarna mycket information med bloggar och hemsidan. De ska hela tiden känna sig delaktiga i vad som händer med hästen och så hoppas jag givetvis på en stor segerfest.


Om tävlingen

I Rikstravet tävlar nio olika stall mot varandra med två travhästar per stall. Stallen, som vardera består av 1 500 ägarandelar, får poäng och prispengar utefter hur deras hästar placerar sig i olika travlopp. Det vinnande stallet får en segerfest värd 150 000 kr. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. Stallet äger hästarna t.o.m. 2 november 2015, då de säljs på auktion. Därefter delas årets prispengar och försäljningspriset från auktionen ut till delägarna.

Kontakt

Frågor om Registrering, ATG-konto och ATG-Live
ATG
Telefon: 020-53 50 00 (kundtjänst)
E-post: kundsupport@atg.se
Övriga frågor om Rikstravet
Svensk Travsport
Telefon: 08-627 21 20 (kundtjänst)
Telefon: 08-627 20 00 (växel)
E-post: kundtjanst@travsport.se
Postadress: Svensk Travsport, 161 89 Stockholm
Besöksadress: Hästsportens Hus, Stockholm